Bemutatkozunk
Aktuális
Paintball történet
Szabályok
Pálya
Részvételi feltételek
Árak
Galéria
Gyfk
Paintball szótár
Linkek
Kapcsolat:
Tel: 36/20-9391-036
e-mail: info@paintballsport.hu

Részvételi feltételek

Részvételi korlátozások: játékban bárki részt vehet 18 éves kortól, illetve 14-18 éves kor között írásos szülői beleegyezéssel, vagy szülő jelenléte mellett. Gyermekek és kiskorúak nem vehetnek részt a játékban. 14 éven aluli személyek a játék helyszínén balesetvédelmi okok miatt még szülői felügyelettel sem tartózkodhatnak!
Ugyanez vonatkozik kutyákra is. Kérjük hogy a négylábú kedvenceket hagyjátok otthon!

FIGYELEM! A játékot megelőzően és a játék során mindennemű alkohol fogyasztása TILOS!

Kérjük a résztvevőket, hogy alkoholtartalmú italokat ne hozzanak a pályára! Sajnos nem egy esetben előfordult már, hogy valaki néhány sör után "mámoros" állapotban, felelőtlenül mások és önmaga testi épségét is veszélyeztette. Ezért aki ilyen magatartást tanúsít, azt azonnal kizárjuk a játékból, és természetesen ki kell fizetnie a játék díját is!

Balesetvédelem: Mint minden sportban, a paintballban is előfordulhatnak balesetek. Azonban ezek a balesetvédelmi szabályok maradéktalan betartásával minimálisra csökkenthetők. A balesetek túlnyomó többsége a szabályok megszegéséből származik. A 0.68-as kaliberű fegyver max. kb. 75-85 m/s sebességgel lövi ki a könnyű festékgolyót, amely szilárd felületet érve szétplaccsan, így komoly sérülést nem okoz. A játékos legfeljebb néhány másodpercig egy kis csípést érez, ami a tapasztalatok szerint hamar el is múlik.
Azonban a fejet minden esetben védeni kell, mivel a szem, orr, fülek stb. nagyon érzékeny szervek, és egy közvetlen találat esetén maradandó károsodást szenvednének. Ebből kifolyólag a paintball egyik legfontosabb szabálya, hogy a pályán, és a pálya közelében a MASZK VISELÉSE MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZő! A játékos kizárását vonja maga után ezen szabály megsértése. Külföldi statisztikák felmérései szerint a paintball a golf és a teke után helyezkedik el a sérülések számát tekintve.

2004. évi XXIV. törvény, a lőfegyverekről és lőszerekről, 2. § - 14. légfegyver: a 15 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú festéklövő fegyver kivételével a sűrített levegővel vagy egyéb sűrített gáz felhasználásával üzemeltetett, szilárd anyagú lövedék kilövésére alkalmas fegyver.

Kölcsönzött felszerelés:
- JT, maszkok, igény szerint páramentesítő betéttel!
- Félautomata rendszerű, sűrített levegővel (nitro) működő légfegyverek
- Overal (kezeslábas).
- 1 pár kesztyű(kötött).
- 1 db fejkendő.
A tárban max. 200 db lőszer fér. Ez valójában egy vízoldékony zselatin golyó (16 mm), és csapvízzel lemosható, ártalmatlan festék van benne. A környezetet nem szennyezi, mert szerves anyagként rövid idő alatt lebomlik, az első eső nyomtalanul elmossa. A ruházatból mosással nyomtalanul eltávolítható.

Mivel a ruházatot biztosítjuk, könnyű alsóruházat is elég, de hidegebb időben a fázósabbak a terepruha alá is vehetnek nadrágot, és meleg felsőrészt. Aki akar, hozhat vastagabb "motoros" vagy egyébk kesztyűt is, de vegyétek figyelembe, hogy a túl vastag kesztyű ujja nem fér be a ravaszhoz! Porc, inszalag stb. problémákkal küszködőknek ajánlott a térd/könyökvédő használata. Kendőt vagy sapkát biztosítunk, de egy-egy extra fej- vagy nyakvédő mindig jól jöhet! Mindenképpen hozzon magával mindenki elegendő mennyiségű italt, az "izzasztó" fordulók közben elveszített folyadék pótlására.

Következő feltételekkel vállaljuk a játék lebonyolítását:
Biztosítunk játékterepet, paintball maszkot, fegyvert, levegőpalackot, ruhát, és kesztyűt. A játékosok vállalják, hogy a szervezők utasításait és a biztonsági előírásokat maradéktalanul betartják, a kölcsönzött felszerelésért felelősséget vállalnak.
Mindenki magáért felelős, a szervezők a biztonsági szabályok és előírások megsértése során keletkezett sérülésekért nem vállalnak felelősséget.

Figyelem! EXTRA kedvezmény lehetőség!
Amennyiben az egész csapat saját ruhában játszik, akkor az aktuálisan érvényes kölcsönzési díjból 500 Ft/fő-t engedünk!
Elég egy régi hosszúnadrág és akár egy kopott, hosszúujjú felső, illetve kesztyű nagyon ajánlott! A festék vízzel kimosható!
A fenti kedvezmény csak akkor érvényes, ha ezt a csapat jelentkezéskor már előre jelzi! A kedvezmény egyénenként nem vehető igénybe!

Játékok időpontjai:
Nyári időszámítás áprilistól október végéig.
délelőtti (8-13:00 óra között),
délutáni (13:30-18:30 óra között)

Téli időszámítás október végétől márciusig.
délelőtti (8-12:00 óra között),
délutáni (12:30-16:30 óra között)

Kedden és szerdán technikai okok miatt nem tudjuk vállalni a programokat. Hétfőn, csütörtökön és pénteken előzetes egyeztetés alapján.

Aktuális áraink itt találhatók.

A játék időpontjának megbeszélése lehetőleg min. 10-14 nappal a játék előtt szükséges. Személyenként 1500 Ft-ot előlegként kell befizetni készpénzben (Sopronban) vagy egyéb módon min. 10-14 nappal a játék előtt. Csak így tudjuk garantálni az egyeztetett dátumot.
Szükséges minimális létszám: 10 fő!!! Kötelező minimális fogyasztás 100 db golyó.
Csak a helyszínen vásárolt lőszer használható!

Kedvezőtlen időjárás, lemondás, minimális induló költség:
A játék kedvezőtlen időjárás esetén (vihar, eső, hófúvás stb.) balesetvédelmi okok miatt nem kerül megtartásra. Ebben az esetben egy új játéknap választható. Amennyiben a játékosok nem tudnak új játéknapot kijelölni, úgy a szervező a pályafoglalási díjat visszafizeti a játékosok számára. Az elmaradt játékból származó veszteségekért a szervező nem vállal felelősséget.

Ha a csapat nem jelenik meg az előre megbeszélt időpontban a helyszínen, vagy lemondja a játékot, akkor a szervező az előleget nem fizeti vissza.
Lemondási költségek: A játék előtti 7. naptól kezdve az előleg 50%-a. A játék előtti 3. naptól kezdve az előleg 100%-a.
Továbbá ha a minimális 10 főnél kevesebb a létszám, akkor a hiányzó játékosok díját is ki kell fizetni,
tehát a minimális induló költség 29.900 Ft/csapat + kötelező lőszerfogyasztás!

Cégek, rendezvényközvetítők figyelmébe:
A megváltozott áfa törvény, és az utóbbi évek tragikus fizetési moráljának köszönhetően átutalással történő fizetést csak abban az esetben vagyunk hajlandók elfogadni, ha a teljes összeget előre utalja a megrendelő!
Egyébként kizárólag készpénzfizetéssel egyenlíthető ki a számla a helyszínen. Az előleg ebben az esetben is kötelező. Szóbeli vagy írásbeli megrendelés még nem számít lefoglalásnak!

Előre is elnézést kérünk minden becsületes, tisztességes vállalkozótól, cégtől, de a fenti szankció nem a jóhiszemű és megbízható, meglévő vagy leendő ügyfeleink miatt került be a feltételek közé, hanem olyan óvintézkedés, amely az egyre növekvő körbetartozások miatt születtek.